TUSAŞ BUGÜNE KADAR KAÇ F-16 ÜRETMİŞTİR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine sorduğu “TUSAŞ, bugüne kadar kaç F-16 üretmiştir” sorusunun cevabını 308 olarak açıkladı.

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisine alan coronavirus sebebiyle evlerinde kalan insanları eğlendirmek amacıyla TUSAŞ , resmi sosyal medya   platformundan insanlara mini bir bilgi yarışması düzenledi.

 
 TUSAŞ, “Bilgisine güvenenleri buraya alalım! mesajıyla, Bugüne kadar kaç F16 ürettiğimizi doğru tahmin edebilecek misin?” sorusunu sordu.

TUSAŞ tarafından yapılan bu paylaşıma kısa sürede çok sayıda cevap geldi. Kısa zamanda çok sayıda beğeni, retweet ve yorum alan paylaşıma, takipçiler birbirinden farklı cevaplar verdi. Kendi aralarında sosyal bir etkileşim de oluşturan takipçiler zaman zaman araştırmaya konu olacak bazı paylaşımlar da yaptı. TUSAŞ, doğru cevabı ‘308' olarak açıkladı.

Projesi 1983'lerde oluşmaya başalayan, 1987'de ise tam anlamıyla envantere girebilen Türkiye'nin F-16 serüveni, son sürat devam etmektedir. Türk Hava Kuvvetlerinin önemli bir boyutta ana vurucu gücünü oluşturan F-16 uçaklarının, 2030'lu yıllarda Milli Muharip Uçak TF-X'in envantere girmesiyle birlikte de emekli edilmesi planlanıyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TÜRK YILDIZLARI

NATİONAL COMBAT AİRCRAFT

Turkey Will Produce Its Own Jet Engine